Mindfulness med smerter


Eve Bengta Lorenzen -

om de to søjler i Mindfulness


Mindfulness som led i

smertebehandling


Martin Højmark

 

Martin er uddannet MBSR instruktør hos Mindfullife Institute i 2012 og har omkring ti års praksiserfaring. Inden han i 2018 valgte at gøre udbredelsen af Mindfulness til sit primære fokus, har Martin igennem 35 år været projekt og produktionsleder i den danske mediebranche.

 

Kontakten med Mindfulness opstod som et behov for at kunne klare en mere og mere krævende hverdag. Han erfarede hurtigt hvorledes at en mindfulnesspraksis ikke blot gav en evne til at håndtere stress, men også påvirkede hele hans måde at være med sine medarbejdere og kolleger på. Samarbejdet styrkedes. Martins tilgang til undervisningen er således, at bringe stabilitet til mennesker, der i vores travle samfund, får sværere og sværere ved at finde plads og ro til restitution og samtidig at forbedre forudsætningerne for et mere nærværende samarbejde i teams og ledelsesgruupper. Alt sammen baseret på sine egne erfaringer fra et krævende arbejdsliv.

 

I årenes løb har Martin afholdt længere kursusforløb på bl.a. på Teknologisk institut og lignende institutioner, ligesom det er blevet til mere koncentrerede workshops på højskoler, samt en række weekend-retræter i privat regi med 4-8 deltagere.