Gennem at forbinde os til os selv og til andre på et dybere plan opstår en følelse af naturlig kropslig forankring og åbenhed.
En åbenhed der åbner os til livet og dem vi møder.
Bag tanker, sprog og følelser eksisterer en væren, der ikke behøver ydre støtte eller anderkendelse. En væren, der kan møde verden i naturlig udfoldelse og livfuldhed. Når vi møder os selv, hinanden og vores fælles verden derfra, åbner vi til en mere grundlæggende tillid.
Når vores tankemæssige og konceptuelle bevidsthed er dominerende, kan bekymringer, vurderinger og tolkninger bevirke at vi mister vores forankring og stabilitet.
Opvågnen til vores sande natur er både en indre og ydre proces.
Indre forstået som den praksis, som for eksempel mindfulness tilbyder, til at ankomme til essensen og slippe overbevisninger om os selv.
Ydre forstået som den opvågnen, der kan ske på det relationelle plan, når vi kommunikerer og relaterer fra essensen i stedet for fra overbevisninger og fordomme.
At relatere rent og sandt kan være yderst udfordrende fordi der rent biologisk er meget på spil.
Vi vil gerne ses, mødes, anerkendes.
Dette aktiverer sindet og bestræbelserne på gøre tilpas, overtale, manipulere ect.
Gennem Interpersonal Mindfulness praksis stabiliseres sindet og den meditative kvalitet får lov at tage over således at;
Essens kan kommunikere med essens.
Her kan vi opleve den forbundethed, der giver adgang til det, der er større.
I denne proces balancerer vi ofte mellem den nye åbenhed og gamle vaner. Vanemæssighed eller reaktivitet tager let over, når vi er udfordrede eller trængte.
På trods af en dybere viden ser vi derfor os selv reagere på gamle og uhensigtsmæssige måder.
Insight Dialogue er en praksis til at bryde gennem dette. Denne praksis, som er udviklet af Gregory Kramer, USA, fordyber meditative og relationelle kvaliteter baseret på den buddhistiske lære.
Lørdagens stilhed åbner til dybere indsigt som kan bevæges og fordybes yderligere gennem deltagelsen om søndagen, hvor vi bringer meditationen ind i dialogen og mødet med den anden.
Med Eva Gudmand-Højer og Eve Bengta Lorenzen
300 kr rabat ved tilmelding til både 6. og 7. september