Mindfulness med smerter


Eve Bengta Lorenzen -

om de to søjler i Mindfulness


Mindfulness som led i

smertebehandling


The Inner Voice – Opening to Creativity

Skrive-retræte i Syditalien

NYT SKRIVE-RETRÆTE FRA D. 22. – 25. JUNI 2023

Siden er under opdatering, men du kan allerede tilmelde dig nu.

Det bliver i Gilleleje, og early bird pris bliver 7.900,-

“There’s really only one message, and we just have to keep saying it until finally we’re undefended enough to hear it and to believe it: there is no separation between God and creation”. —Richard Rohr

Vejen til havet fra den lille by i bjergene kan vandres igennem den ene lille olivenlund efter den anden.

De nære omgivelser

Oppe i bjergene, med udsigt over havet og olivenlunde, ligger vores Ascienda.

Her er helt stille. Området er et naturreservat og giver mulighed for at lade sig favne af stilheden og skønheden. 300 meter nede ad vejen ligger middelalderbyen med de gamle huse, smalle gyder og de mange små butikker med dagligvarer. Her er også et par cafeer og hvis man fortsætter ad den stejle vej ned mod havet kommer man til marinaen. Langs den fem kilometer lange strand ligger der strandcafeer, hvor man kan sidde i skyggen med sin Macchiato eller Aperol.

Atmosfæren er typisk italiensk. På én gang venlig og tilbagelænet.

Asciendaen har 9 hyggelige værelser hvoraf de 8 har havudsigt. Alle har udgang til terrasser. 

Tonino, som har overtaget huset fra sine bedsteforældre, sørger for velsmagende lokal mad og olivenolie fra den tilhørende olivenlund.

Retræten

Fra kreativitetens essens rejser der sig en stemme. Det er vigtigt at finde sin egen unikke stemme, og afgørende for at din bog vækker resonans er, at stemmen er informeret af essensens dybde. Når kreativitetens essens får lov at bevæge personlighedens musik, vil din bog gøre en forskel for læseren.

På retreatet vil der være meditative øvelser, som åbner til kreativiteten. Der vil være tid til at skrive og fordybe sig. Desuden vil der være hjælp til skriveprocessen og vejledning i forhold til udgivelse og forlag.

Retreatet er åbent for såvel forfattere som for dig, der ønsker at åbne til den iboende kreativitet. Nogen gange mærker vi en længsel eller en fornemmelse af at noget spirer. Retreatet vil være et væksthus for dette, hvad end det udmunder i en bog eller i større livsglæde og indsigt.

Forslag til forberedende læsning

 • Elizabeth Strout, My Name Is Lucy Barton. Penguin Books. (Mit navn er Lucy Barton. Gyldendal).
 • Kazuo Ishiguro, My Twentieth Century Evening and other Small Breakthrougs. (The Nobel Lecture). Faber & Faber 2017.
 • Søren Ulrik Thomsen: Store Kongensgade 23. Et essay. Gyldendal.

Hver af disse titler indeholder et vigtigt udsagn om det at skrive. Udsagn som vi vil arbejde videre med på vores skriveretreat.

Den individuelle skrivevejledning kan for eksempel tage afsæt i spørgsmålet: 

Hvad er det for en bog, som kun du kan skrive?

Efter tilmelding på vores skriveretreat vil du modtage yderligere materiale og forslag til, hvordan du bedst muligt forbereder dig til en helt særlig uge med skriveglæde og kreativitet.

Kulturen

Stedet ligger i Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano, som er på verdenskulturarvslisten for områdets historiske og kulturelle betydning.

Her lå tidligere den oldgræske koloni Elea, med udgravninger og der graves stadigt. Elea blev grundlagt i det 6. årh. f.v.t., og det er her de førsokratiske filosoffer Parmenides og Zenon stammer fra. I romertiden fik byen navnet Velia. 

Hvis der er stemning for det, kan vi tage en udflugt til udgravningerne eller måske en tur til Pisciotta eller templerne i det oldgræske Poseidonia.

Underviserne

Eve Bengta Lorenzen, forfatter, retræte-leder og MBSR Lærer. Eves sjette og seneste bog ”Livets Desserter” udkommer den 01.06 2022. Læs mere om Eve her.

Marianne Thorhauge, forlagsredaktør.

Marianne har mange års erfaring i at vejlede og støtte forfattere gennem hele skriveprocessen. Senest 9 år på Akademisk Forlag som redaktør med ansvar for områderne ledelse, filosofi, etik og religion.

Eksempler på titler og forfatterskaber som Marianne har redigeret: Sofia Manning: Coaching. Det handler om at stille de rigtige spørgsmål (2004)Sanne Udsen: Psykopater i jakkesæt (2006)Eve Bengta Lorenzen: Ind i Mindfulness (2012). Sårbarhed (2015). Selvomsorg(2018).Aksel Haaning: JungEn stemme fra dybet (2016)Pia Søltoft: Kierkegaard og kærlighedens skikkelser (2014). Kunsten at vælge sig selv (2015). Kierkegaards kabinet (2017). Lotte Svalgaard: Elefanten i rummet (2019). Niels Nymann Eriksen: Gæstfrihed (2018). Tålmodighed (2020). 


Praktisk

Dato:

Pris:

Prisen inkluderer

 • Undervisning
 • Individuel vejledning
 • Overnatning og halvpension
 • Transfer (opsamling på den lokale station i Ascea)
 • Kulturoplæg
 • Kulturudflugt

Vi er behjælpelige med fly- og togbilletter samt arrangering af fællesrejse.


Tilmelding

Brug vores tilmeldingsblanket, eller skriv til kontakt@mindfullife.dk og tilkendegiv din interesse for retræten, hvorefter vi kontakter dig.

Læs mere om tilmelding og muligheder for rejse- og afbestillingsforsikring, her.


Interessante steder i nærheden:

 • Acciaroli: Kendt som ”Ernest Hemingways besøg”.
 • Moio di Civitella: Udgravninger af en af Eleas forposter.
 • Monte Gelbison: Helligdom viet til den sorte Madonna (ca. 2 km højt bjerg).
 • Palinuro: Kendt fra Virgils Æneide som det sted, hvor Æneas mistede sin styrmand, Palinurus. Samt græsk vase museum.
 • Pattano: Tidligt middelalderkloster (Byzantinsk).
 • Punta Licosa: Kendt fra Homers Odysseus som sirenernes klippe.
 • Pæstum: Den oldgræske koloni Poseidonia. Tre velbevarede doriske templer, bymur, glimrende museum, m.m.
 • Lidt længere væk, men på vejen til Napoli, ligger Pompei