Mindfulness med smerter


Eve Bengta Lorenzen -

om de to søjler i Mindfulness


Mindfulness som led i

smertebehandling


Mindful Self-Compassion & Ayurveda Kurophold

– 2 uger med Mindfulness og Ayurveda-behandlinger i Syd-Indien

OBS!

Vi er ikke helt klar til at tage tilbage til Indien, så i 2023 tager vi til et skønt resort på Madeira. 

Trænger du til at tage dig af dig selv? Måske du bare har brug for et velfortjent break. Måske føler du dig udkørt efter en længere periode med et stort pres? Det kan være stress, sygdom eller andre personlige udfordringer, der har tæret på kræfterne. Eller måske er det bare tid til at trække stikket, give dig selv lidt omsorg og samtidig erfare Mindfulness, Mindful Self-Compassion og Ayurveda i de bedste hænder.

FullSizeRender

At være nærværende og modtage omsorg kan ændre en tilstand og få organismen til at hele og restituere. Det er grundlæggende i metoden MBSR (Mindfulness-Baseret Stress Reduktion) og helt centralt på dette retreat, hvor vi beskæftiger os med Mindfulness-Baseret Selvomsorg (Mindful Self-Compassion).

Med baggrund i vores mangeårige arbejde med mennesker med stress, depression, kræft og kroniske smerter har vi tilrettelagt et helt unikt retreat, der kombinerer Mindfulness-undervisning med velgørende Ayurveda behandlinger. Alt er sat ind på restitution og udvikling af en varig evne til selvomsorg.


Hvem kan deltage?

Retreatet er for alle med interesse i Mindfulness-baseret selvomsorg og i Mindfulness som et fundamentalt livsforandrende værktøj. Du skal have et ønske om at arbejde indgående med muligheden for at møde stress, smerte, depression og anden årsag til lidelse med en mere vidtfavnende form for accept og selvomsorg.

Du behøver ikke at være i en akut krise for at tage med. De Mindfulness-værktøjer og det forøgede velvære, som du vil tage med dig hjem fra retreatet, vil være en vej til mere robusthed, lethed og glæde, hvor end du befinder dig i livet.


Undervisning

Der vil være 3 daglige mindfulness-lektioner rettet imod at bringe mere robusthed, lethed og glæde ind i hverdagen samt styrke evnen til at håndtere krise, stress, sygdom og smerte.

Mindful Self-Compassion & Ayurveda kurophold er baseret på MBSR og videreudviklet på baggrund af vores erfaringer bl.a. fra omfattende forskning på Rigshospitalets Tværfaglige Smertecenter.

Retreatets mindfulness-undervisning og tilgang til arbejdet med fysiske og følelsesmæssige smerter samt stress, er den samme som på vores retreat i Budapest “Mindful Self-Compassion & Kurophold”, som du kan læse mere om her.


Ayurveda Behandlinger

Du vil i samråd med stedets læge få udarbejdet et individuelt program med 2 timers daglige Ayrveda-behandlinger. Det kan fx være Body Purification Therapy, Panchakarma, Rejuvenation Therapy, Body Immunisation Therapy eller behandlingspakker der er orienteret imod et generelt løft af velvære og modstandskraft.

Ayurveda behandlingerne støtter kroppens egen selvhelbredende kræfter, og arbejder således meget fint sammen med Mindfulness og Mindful Self-Compassion.

Kurstedet og de nære omgivelser

Kurstedet er et velfungerende Ayurvedisk Resort. Idyllisk beliggende på en ø imellem det Arabiske hav og Karamana River: På den ene side ligger de såkaldte Backwaters, omkranset af kokospalme skove, der er hjemsted for stort antal sjældne fuglearter. På den anden side langstrakte strande med kun få besøgende. Hvis man er til den mere livlige del af Indien, er der kun 4 km ind til Kovalams kulørte by- og strandliv.

Resortet er prisvindende og personalet har stor erfaring, så der er sørget for de bedst mulige ydre rammer, for at du kan slappe af og komme til kræfter.

Kort om kuropholdet:
 • Superior deluxe værelse med balkon med udsigt palmehave, hav og strand
 • daglige individuelt tilrettelagte kurbehandlinger ordineret af læge (kan ændres til wellness behandlinger)
 • helpension
 • daglig mindfulnessundervisning med fokus på selvomsorg og håndtering af stress og smerte (Mindful Self-Compassion Træning)
 • daglig yoga undervisning
 • transfer til og fra lufthavn

 

Dato: februar 2022 (tentativt)

Pris: 14.975  pr person ved 2 personer i delt dobbelt værelse:

Ønskes Aircondition på værelset, er prisen 15.675 pr person.

Pris enkeltværelse:  18.500

Ønskes Aircondition på værelset, er prisen 19.900

Ekstra døgn: pris per person – inkl fuld kost, yoga og behandlinger:

I delt dobbeltværelse non AC :  800,-

I delt dobbeltværelse AC :  850,-

I enkeltværelse non AC : 1.050

I enkeltværelse AC : 1.150

Måske du vil foretrække at forlænge forud for kursets start, så tager du dels hjem med de fleste fra gruppen og undgår samtidig at være der under den lokale tempel-festival, som starter samme aften som retræten slutter.

Fly og ankomst: Fly bestiller du selv, men Jenna er behjælpelig med at pege på de gode forbindelser. Kurstedet ligger under 10 km fra Trivandrum International Airport og du bliver hentet i lufthavnen af deres faste chauffør.


Tilmeld dig Mindful Compassion & Ayurveda Kurophold her!

Eller ring / skriv til vores kursuskoordinator på tel. 2868 5484 / mail: kontakt@mindfullife.dk

UndervisereEve Bengta Lorenzen og Robert J. Jørgensen

Som forberedelse til retreatet kan vi anbefale at læse Eve’s bog “Fra Krise til Kærlighed” og arbejde med den medfølgende CD.


Det får du :

 • Daglig konsultation med læge (Certificeret Ayurvedisk Center)
 • Bestemmelse af din dosha (kropstype) og eventuelle ubalancer
 • Daglig ayurvedabehandling á to timers varighed, med efterfølgende juice serveret på værelset.
 • Ayurveda urtemedicin
 • Individuelt tilrettelagte Aurvediske måltider, urteteer og friskpressede juicer
 • Daglig undervisning (mindful compassion/ yoga/ meditation)
 • Individuel samtale efter behov
 • Hyggelige rammer i familedrevet resort med plads til både at være dig selv og sammen med andre.
 • Lufthavnstransfer
 • Roomservice
 • Backwater udflugt

Mindfullife bistår gerne med vejledning i forhold til køb af flybilletter. På denne tur køber man selv billet, da det giver mulighed for at finde det prisniveau, der passer én, samt mulighed for at ankomme nogle dage tidligere eller blive længere.

Alle værelser har egen altan, køleskab og elkedel, sæbe, shampoo. Der er fri adgang til badehåndklæder mm.

Elstik passer til danske stik.


Tilmeld dig Mindful Compassion & Ayurveda Kurophold her!

Eller ring / skriv til vores kursuskoordinator på tel. 2868 5484 / mail: kontakt@mindfullife.dk

Læs mere om tilmelding og muligheder for rejse- og afbestillingsforsikring, her.


Hør fra tidligere deltagere på Mindfulness Compassion og Kurophold:

 

Læs om Annettes retræte i 2018: Mindful Compassion & Ayurveda 2018 Sund Rejse

– Jeg blev overvældet af kursets gavnlige virkning på mine smerter. Virkningen er som følge af en fast rutine blevet mere og mere intens og selvom jeg blev diagnosticeret med uhelbredelige kroniske smerter i 2007, er jeg nu stort set smertefri og istand til at håndtere angst.

Charlotte Sofia Skjelmose

 

-Det har været en radikal anderledes måde at være med min krop og sind på! Jeg har erfaret hvad stabilitet er og hvordan det er muligt at bevæge sig fra stabilitet og selvomsorg. Det har været en fantastisk formidling og guidning med en bred palet af tilgange og redskaber.

Niels, København N

 

-Det største udbytte har været betydningen af virkelig at tage sig vare på sig selv, på nye måder, der opstod indefra. 

At opleve hvordan dette blev muligt gennem øvelserne og de pædagogiske forklaringer, der blev knyttet til helt konkrete oplevelser.

Vibeke Thorsen

 

-Kurset er det bedste jeg kan huske, at jeg har gjort for mig selv. Jeg tror , det har ændret mit liv og jeg er så taknemmelig for, at jeg har fået denne ”åbenbaring” så tidligt i livet.” 

Maiken, Hellerup

 

-Eve underviser professionelt og på en behagelig måde. Med fløjlshandsker på. Men man fornemmer samtidigt diciplinen. 

Lisa, Roskilde

 

Jeg har oplevet hvordan jeg har kunnet komme ud af en meget svær tilstand. 

Det har været en helt fantastisk oplevelse – langt ud over hvad jeg kunne ønske. Af hjertet tak.

Karin Nielsen, Hjørring

 

-For 7 år siden fik jeg diagnosen ADHD. Selvom jeg har taget medicin har jeg haft tiltagende tendens til stress, angst og depression. Jeg har opdaget den ro og ressource som min krop besidder. Jeg har i løbet af denne uge fået en viden om mig selv, som kommer til at ændre mit liv. 

Jeg er dybt taknemmelig.

Lone, folkeskolelærer


Tilmeld dig Mindful Compassion & Ayurveda Kurophold her!

Eller ring / skriv til vores kursuskoordinator på tel. 2868 5484 / mail: kontakt@mindfullife.dk

Læs mere om tilmelding og muligheder for rejse- og afbestillingsforsikring, her.


Hvis du ikke kan tage 14 dage ud af kalenderen eller ikke rejse så langt, så tag med på vores  8 dages Mindful Compassion & Kurophold i Budapest.