Mindfulness med smerter


Eve Bengta Lorenzen -

om de to søjler i Mindfulness


Mindfulness som led i

smertebehandling


Mindful Self-Compassion & Kurophold

– en uge med Spa, Selvomsorg og Smertehåndtering

Budapest 26. nov. – 3. dec. 2023

Føler du dig udkørt efter en længere periode med et stort pres? Det kan være stress, sygdom eller andre personlige udfordringer, der har tæret på kræfterne og gør, at du nu trænger til at trække stikket og give dig selv lidt omsorg.

At være nærværende og modtage omsorg kan ændre en tilstand og få organismen til at hele og restituere. Det er grundlæggende i metoden MBSR (Mindfulness-Baseret Stress Reduktion) og helt centralt på dette retreat, hvor vi beskæftiger os med Mindfulness-Baseret Selvomsorg (Mindful Self-Compassion).

Med baggrund i vores mangeårige arbejde med mennesker med stress, depression, kræft og kroniske smerter har vi tilrettelagt et helt unikt retreat, der kombinerer undervisning med godgørende termal-bade og behandlinger. Alt er sat ind på restitution og udvikling af en varig evne til selvomsorg.

Hvem kan deltage?

Retreatet er for private med interesse i Mindfulness-baseret selvomsorg og i Mindfulness som et fundamentalt livsforandrende værktøj. Du skal have et ønske om at arbejde indgående med muligheden for at møde stress, smerte, depression og anden årsag til lidelse med en mere vidtfavnende form for accept og selvomsorg.

Du behøver ikke at være i en akut krise for at tage med. De mindfulness-værktøjer og det forøgede velvære, som du vil tage med dig hjem fra Budapest, vil være en vej til mere robusthed, lethed og glæde, hvor end du befinder dig i livet.

Undervisning

Der vil være ca 4 times daglig yoga/mindfulness-undervisning rettet imod at bringe mere robusthed, lethed og glæde ind i hverdagen samt styrke evnen til at håndtere krise, stress, sygdom og smerte.

Mindful Compassion og kurophold er baseret på MBSR, samt Mindful Self-Compassion, og videreudviklet på baggrund af vores erfaringer bl.a. fra omfattende forskning på Rigshospitalets Tværfaglige Smertecenter.

Mindful Compassion giver dig mulighed for – bevidst – at åbne til – og nære omsorg for – alt det der trænger til opmærksomhed. En sjælden mulighed for at blive guidet dybt ind i et helende nærvær.

Eve’s undervisning har en meget sjælden karakter, der på nærende vis forbinder os til os selv – dybt ind i kroppen, hjertet og nervesystemet. Derved kan hele organismen ’mødes’ og ’holdes’ – måske for første gang – i en sådan grad, at vore dybe selv-regulerende kræfter aktiveres og en gennemgribende afspænding finder sted.

Mindfulness i form af et sådan bevidst møde og en sådan bevægelse ind i dybere afspænding omkring de sårbare sider af vor organisme og eksistens, åbner op til en erfaring af ubetinget og kærlig venlighed. Til en oplevelse af det, som nogen kalder “vor sande natur”.

Vi kan således erfare, at den smerte og sårbarhed, som vi i normalt holder på afstand med modstand, kan blive en dør ind til gennemgribende følelser af lethed og glæde. Denne erfaring gør det muligt for gamle smerter og overbevisninger at opløses – nogengange på et øjeblik, andre gange over tid.

Uanset forløbet, vil du få mulighed for at erfare, at der er en anden måde at møde sig selv og sit liv på. En erfaring og en indsigt, der skaber en naturlig bevægelse fra krise til kærlighed.

Underviser: Eve Bengta Lorenzen assisteret af læge og MCPM/MBSR Instruktør Maja Folkenberg.

Som forberedelse til retreatet kan vi anbefale at læse Eve’s bog “Fra Krise til Kærlighed” og arbejde med den medfølgende CD.


26. nov. – 3. dec. 2023 – Budapest: det klassiske Spa og Kurophold

Opholdet i Budapest er vores klassiker, som folk vender tilbage til både 2, 3 og 4 gange.

Behandlinger og Termalbade

Du vil ved ankomsten få en konsultation med en læge og derefter få udarbejdet et individuelt program med daglige behandlinger.

Det kan fx være medicinsk massage, undervandsmassage, fysioterapi, magnetterapi, mudderbehandling. Der kan tilkøbes ekstra behandlinger inkl. wellness- og skønhedsbehandlinger.

Desuden fri deltagelse i yoga, pilates og andre former for bevægelse.

Termalbadene er fantastisk virksomme i forhold til spændinger og smerter. Det er dejligt at afslutte dagen i det varme mineralholdige vand.
Der er fri adgang til termalbade, saunaer, dampbade og fitnesscenter fra kl. 7.00 – 21.30.

Kurstedet og de nære omgivelser

I Budapest kommer at bo i et dejligt lyst værelse med altan med udsigt til floden Donau. Hotellet er omgivet af en kæmpepark med gamle træer, haver og klosterruiner, og der er etableret en 5 km lang stødabsorberende løbebane langs floden. Stedet har endvidere mange små solkroge, hvor man kan få serveret kaffe og fristende ungarske kager.

Hotellets personale er meget venlige og servicemindede. Hvad end man har brug for en særlig madras, te, eller andet, står de uden for døren fem minutter efter man har ringet.

Måltiderne er i form af buffeter, så du kan vælge, hvad du vil spise, og hvornår du vil spise. Fx er der morgenmad kl 7-11 og middag kl 18-23.

Kort sagt er der sørget for de bedst mulige ydre rammer, for at du kan slappe af og komme til kræfter.

Det får du : 
  • ophold i delt dobbeltværelse (enkeltværelse imod tillæg)
  • luksusværelse med udsigt over Donau eller park
  • fri brug af termalbade og spafaciliteter
  • halvpension
  • badekåbe og toilet-artikler
  • daglige individuelt tilrettelagte kurbehandlinger ordineret af læge (kan ændres til wellness behandlinger)
  • daglig mindfulnessundervisning med fokus på selvomsorg og håndtering af stress og smerte (MCPM)
  • fri deltagelse i yoga og pilates mv.

Vi er behjælpelige  med at pege på de bedste flyforbindelser og transfer muligheder.

Dato  sø. d. 20. nov.  til sø. d. 27. nov. 2022

Planlagt start kl 19 på ankomstdagen 
Planlagt slut efter morgenmaden på afrejsedagen

Vi sørger gerne for din flybillet i samarbejde med Vejle Rejser, men du er også velkommen til selv at købe.

Early bird pris: kr 13.300,’ indtil 1. august, derefter kr 13.850,-  (plus moms for fradragsberettigede)

Tillæg for enkeltværelse kr. 1.200,-


Brug vores tilmeldingsblanket, eller skriv til kontakt@mindfullife.dk og tilkendegiv din interesse for Mindful Self-Compassion & Kurophold, hvorefter vi kontakter dig.

Læs mere om tilmelding og muligheder for rejse- og afbestillingsforsikring, her.


Mindfulness får i Eve Bengta Lorenzens udgave en særlig drejning, der på en selvfølgelig måde adresserer lidelse.

Igennem de år, hvor jeg har fulgt hendes arbejde, har jeg set, hvordan hun med interesse og omhu følger og finpudser sit mindfulness-program til mennesker med kroniske smerter, også når forløbene er komplicerede eller tager lang tid.

Mindfulness synes i Eve Bengta Lorenzens udformning virkelig at have meget at byde på, når livet er svært.”

Peter la Cour, ph.d.; Ledende sundhedspsykolog ved Tværfagligt Smertecenter, Rigshospitalet


Udtalelser fra deltagere i Mindfulness Self-Compassion og kurophold i Budapest:

– Jeg blev overvældet af kursets gavnlige virkning på mine smerter. Virkningen er som følge af en fast rutine blevet mere og mere stabil og selvom jeg blev diagnosticeret med uhelbredelige kroniske smerter i 2007, er jeg nu stort set smertefri og istand til at håndtere angst.

Charlotte Sofia Skjelmose

–  I de 5 år jeg har levet med kroniske smerter er det første gang jeg har fundet noget virkelig værdifuldt, som kan hjælpe mig.

Kurset har gjort mig istand til at være i kontakt med både min krop, tanker og mine følelser.
Mine kroniske smerter, har ofte skabt frustration og håbløshed, men kurset har givet mig værktøjer og indsigt, som vil kunne hjælpe til at håndtere smerterne fremadrettet.

Det gælder både i forhold til den konkrete smerteoplevelse samt de udfordringer, der kan være i at leve et liv med kroniske smerter.
Det har givet mig en tillid til at jeg har ressourcerne inde i mig selv til at klare denne udfordring og derfor ikke febrilsk behøver at lede efter nogen eller noget omkring mig for at få hjælp.

Anja, nov. 2017

-Det har været en radikal anderledes måde at være med min krop og sind på! Jeg har erfaret hvad stabilitet er og hvordan det er muligt at bevæge sig fra stabilitet og selvomsorg. Det har været en fantastisk formidling og guidning med en bred palet af tilgange og redskaber.

Niels, København N

-Det største udbytte har været betydningen af virkelig at tage sig vare på sig selv, på nye måder, der opstod indefra. 

At opleve hvordan dette blev muligt gennem øvelserne og de pædagogiske forklaringer, der blev knyttet til helt konkrete oplevelser.

Vibeke Thorsen

-Kurset er det bedste jeg kan huske, at jeg har gjort for mig selv. Jeg tror , det har ændret mit liv og jeg er så taknemmelig for, at jeg har fået denne ”åbenbaring” så tidligt i livet.” 

Maiken, Hellerup

“I de 5 år jeg har levet med kroniske smerter er det første gang jeg har fundet noget virkelig værdifuldt, som kan hjælpe mig.

Jeg vil klart anbefale alle med fysiske eller psykiske smerter at følge dette kursus i Mindful Compassion & Pain management.”

Linda W.

-Eve underviser professionelt og på en behagelig måde. Med fløjlshandsker på. Men man fornemmer samtidigt diciplinen.

Lisa, Roskilde

Jeg har oplevet hvordan jeg har kunnet komme ud af en meget svær tilstand.

Det har været en helt fantastisk oplevelse – langt ud over hvad jeg kunne ønske. Af hjertet tak.

Karin N., Hjørring

-For 7 år siden fik jeg diagnosen ADHD. Selvom jeg har taget medicin har jeg haft tiltagende tendens til stress, angst og depression. Jeg har opdaget den ro og ressource som min krop besidder. Jeg har i løbet af denne uge fået en viden om mig selv, som kommer til at ændre mit liv. 

Jeg er dybt taknemmelig.

Lone, folkeskolelærer


Hvis du allerede har været med på et Self-Compassion kursus – enten i Budapest eller i Indien, har du mulighed for at deltage på næste opfølgningsdag for Mindful Self-Compassion.


Du kan også komme afsted på Mindful Self-Compassion & Kurophold på Madeira i januar og Bøhmen i juli 2023