Mindfulness med smerter


Eve Bengta Lorenzen -

om de to søjler i Mindfulness


Mindfulness som led i

smertebehandling


Ayurveda, Yoga & Mindful Self-Compassion | Madeira

Nytårsretræte, januar 2023

At være nærværende og modtage omsorg kan ændre en tilstand og få organismen til at hele og restituere. Det er grundlæggende i metoden MBSR (Mindfulness-Baseret Stress Reduktion) og helt centralt på dette retreat, hvor vi beskæftiger os med Mindfulness-Baseret Selvomsorg (Mindful Self-Compassion).

Denne retræte er udsolgt i 2023, men du kan opleve lignende undervisning i Mindful Self-Compassion og tilsvarende Ayurvediske behandlinger på retræten i Bøhmen i juli.

Med baggrund i vores mangeårige arbejde med mennesker med stress, træthed, depression, kræft og kroniske smerter har vi tilrettelagt et helt unikt retreat, der kombinerer Mindfulness-undervisning med velgørende Ayurveda behandlinger. Alt er sat ind på restitution og udvikling af en varig evne til selvomsorg.

Hivs du allerede har været med os i Budapest eller i Indien, så læs videre nedenfor, for at se hvordan retræten på Madeira skiller sig ud.

Hvis du er ny til Mindful Self-Compassion og Mindfulness-Based Pain Management så læs mere om mindfulness-baseret selvomsorg her.

Denne retræte er samtidigt en nytårsretræte, hvor vi åbner til en dybere form for viden og herfra til et nyt afsæt.

RESORTET

Under mit sidste ophold på Madeira opdagede jeg et lille ayurveda center, skønt beliggende med udsigt over havet. Det lå tæt på stedet, hvor jeg plejede at bade. Jeg bestilte en massage hos en af massørerne, som viste sig at være uddannet i Kerala i Indien, hvor vi tidligere har afholdt vores ayurveda retreats. 

Jeg svævede derfra. Det var som om hver en celle i min krop var kommet til live på ny. Så jeg besøgte stedet og blev øjeblikkeligt ført tilbage til Indien af de dejlige dufte af olier og krydderier. Det viste sig at både læger, massører og kokke var fra Indien og da jeg fik endnu en massage, var jeg solgt.

Her var endelig et sted tættere på Danmark, hvor man kunne få de livgivende behandlinger, den nærende og udrensende kost og samtidig nyde varmen og en storslået natur.

Stedet rigtig godt. Her er stille og der er en fantastisk udsigt over Atlanterhavet. Der er mulighed for vandrerture. Både i bjergene og langs havet. Desuden er man i byen Funchal på 20 minutter med bussen. Funchal minder om Havanna med sine gamle huse og smalle gader.

I haven og på terrassen er der liggestole til solbadning og afslapning.

Desuden er der fri adgang til luksusspaen 300 m derfra. Her er sauna, dampbad, infrarød sauna, pool, café, solterrasse og adgang til havet.

Klimaet er mildt og øen er meget smuk og frodig.

Det er det ultimative sted til restitution og heling. I kombination med den daglige meditative undervisning kan kroppen og nervesystemet finde ind i den balance, som er forudsætningen for livsglæde og livsmod.


Pris og dato

28/1 – 7/2 2023

Planlagt start kl 19 på ankomstdagen 
Planlagt slut efter morgenmaden på afrejsedagen

Vi sørger gerne for din flybillet i samarbejde med Vejle Rejser, men du er også velkommen til selv at købe.

Norweigian har fx direkte fly til Madeira på disse datoer

Pris: 21.575 kr

Alle de bookede værelser har havudsigt.

Tillæg for single værelse: 375 kr pr nat

Du er sikret en plads ved tilmelding senest 01. november.
Herefter kun hvis der er ledige pladser.

PRISEN INKLUDERER:

 • Ophold i delt dobbeltværelse med havudsigt
 • Fuld forplejning – vegetarisk Ayurveda kost
 • Læge konsultation og individuel ernæringsvejledning
 • Opfølgende lægesamtale og vejledning
 • Daglige Ayurveda massage (Rasayana foryngelseskur)
 • Daglig undervisning i Mindful Selfcompassion
 • Daglig yoga (yin, hatha, sattva)
 • Yoga Nidra
 • Fordrag om ayurvedisk ernæring
 • Ayurveda cookingclass
 • Fri adgang til nærliggende luksus spa med sauna, dampbad, infrarød sauna, pool.
 • Adgang til privat strand med café og omklædnings- og badefaciliteter
 • Downloads til Eves meditationer

Der går direkte fly til Madeira. Fra lufthavnen er der 8 km til resortet.

Vi er behjælpelige med at arrangere fly og samrejse.

Ayurveda har en historie, der går mere end 3.500 år tilbage og har en holistisk forståelse af forholdet mellem krop, sind og sjæl. Ayurveda, der oprindeligt kommer fra Indien, er blevet brugt bredt i den vestlige medicin i mange år. Den omfatter yderst effektive metoder til behandling og udrensning, et veludviklet system af plantemedicin og en omfattende tilgang til ernæring. Ifølge Ayurveda er grundlaget for et sundt liv, kroppens indre harmoni og balance. Sundhed set som en tilstand af vitalitet, modstand og indre lykke.

Teamet på stedet består af erfarne og kvalificerede ayurvedalæger, massører og osteopati- og TCM-eksperter samt yoga- og qigong lærere. 

Det medicinske team baserer sig på erfaring og innovation fra Indien og Europa. Lægerne kan derfor tage fat på udfordringerne i europæisk sammenhæng og tilbyde en holistisk pleje. 


Hvis du vil vide mere om Mindful Self-Compassion eller læse hvad tidligere deltagere fortæller om deres udbytte, så læs her.