Mindfulness med smerter


Eve Bengta Lorenzen -

om de to søjler i Mindfulness


Mindfulness som led i

smertebehandling


Udtalelser

 

“Eve’s leading is delicate, explicite, invitational guidance informed with spaciousness and presence. Lovely!!” Florence Meleo-Meyer, M.S., M.A;

Teacher and co-director of MBSR, Teacher Development programs, Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School.

 

“Hjertelig tak for en transformerende weekend som har berørt mig dybt. Din måde at undervise på har været utrolig inspirerende. Først nu forstår jeg betydningen af at kropsliggøre opmærksomhed og at dette kun er muligt gennem en regelmæssig praksis. Workshoppen med dig har givet mig en forståelse af nødvendigheden af igen og igen at forbinde sig med kvaliteten af opmærksomhed og derigennem at opbygge sin kapacitet. I dit nærvær lykkedes dette for mig og jeg gled ind til et sted hvor jeg kunne se at hele livet er selvregulerende. Jeg oplevede kvaliteten af den godhed der ligger bag dansen ind i denne balance. Selv om jeg har 1 ½ års instruktør træning bag mig, forstår jeg først nu hvordan det er muligt gennem den meditative praksis, at opnå kapaciteten til  at lade energier fra denne dans tale, istedet for at gribe til at ville forstå det hele mentalt. Jeg tror, at når jeg som MBSR instruktør kan stå i en så solid base og kvalitet, at så vil jeg kunne ”holde” hele gruppen. Så vil det være muligt at skabe et rum hvor opmærksomhed udfolder sig helt naturligt, gennem min kropsliggørelse af det. Du har inspireret mig til at se hvordan dette kan være muligt og det er jeg meget taknemmelig for. Samtidig forstår jeg hvorfor det at fungere som MBSR instruktør kræver en lang og intensiv træning og uddannelse og håber at det vil være muligt at komme på mere efteruddannelse hos dig”. Jacomo, MBSR instruktør på Universitetet i Berlin

 

“Der en dyb kvalitet i jeres kursus. Det var de ord som flere gange kom til mig – dyb kvalitet. Jeg synes, I er et fantastisk makkerpar. Der er en rigtig god humor mellem jer og en fin fordeling af hvem der siger og gør hvad. Jeg får en oplevelse af, at den ene hviler stabilt i sig selv, når den anden er den, som er på. For mig er det som om den ene holder stilheden og dybden, mens den anden taler eller vejleder. Jeg mærker dog også roen bag ordene hos den som taler/vejleder. 

Jeg føler mig i kompetente “arme” hos jer. I bruger den tid I har fuldt ud samtidig med, at jeg har oplevelsen af, at der er rigelig plads til spørgsmål og “delinger”. Der var også et helt enormt nærvær i rummet, sådan som jeg oplevede det. I to virker meget stabiliseret i jer selv som undervisere. Jeg er vild med jer to, som sidder der ved siden af hinanden og er så forskellige og samtidig fungerer så godt sammen. Jeres forskellighed gør, at der kommer flere vinkler på et spørgsmål. Bare det at I er to, gør, at det kan blive lidt bredere end med en enkelt underviser.” Birgitte, Yogalærer

 

“Kurset i Mindfulness har været en gave for livet. Jeg har fået kontakt til min indre rolige kerne og mærker, når jeg kører op i tempo, mister mig selv og gør ting automatisk. Nu har jeg redskaber til at komme tilbage til nærværet. Her er livet og glæden. Jeg er blevet mere klar, har fået langt større accept af mig selv og er mere blid mod mig selv. Nu kan jeg holde balancen i stress, kaos og forvirring. Styrken ved kurset er, at budskabet, øvelserne og træningen er enkel og klar og også holder, når kurset er færdigt.”
Anne Grethe Lindholm, Ingeniør

 

“Det har været et fantastisk ophold. Vidunderlige rammer, hotellet ligger på en ø i Donau, i en kæmpe park med de smukkeste gamle, kæmpe træer. Værelserne er rummelige. Der er fred og ro  – ingen biler. Der er et stort udbud af dejlige behandlinger og terminalbadet giver nærmest en meditativ ro. De daglige meditationer med Eve, har været en ubeskrivelig rejse, der lag på lag, dag efter dag, har bygget mig op fra mit indre. Jeg er dybt taknemmelig og giver Eve og kuropholdet mine allervarmeste anbefalinger.

Da jeg første gang skulle praktisere Mindfulness blev jeg overvældet af dens gavnlige virkning på mine smerter. Virkningen er som følge af en fast rutine blevet mere og mere intens og selvom jeg blev diagnosticeret med uhelbredelige kroniske smerter i 2007, er jeg nu stort set smertefri .og istand til at håndtere angst.” Charlotte Sofia Skjelmose

 

Jeg er lykkelig, rystet og fortrøstningsfuld“.

Lotte, 41, Socialpædagog og Cand. Pæd.

 

Mitt MBSR-kursus har været afgørende for at hjælpe mej igennem en periode med angst og sygemelding. Så godt, at jeg nu fungerer normalt i hverdagen. Jeg er sikker på at dette skyldes kursets enkle øvelser og vejledningen fra instruktørene. Udover, at jeg igen er frisk og rask, føles det også som om jeg er i færd med at gennemgå en forandring til det bedre på det personlige plan, også dette er takket være kurset.

Kristian 30, Arkitekt

 

“I experienced Eve in two Mindfulness workshops. I was always amazed about her ability to create stillness in the workshop space. With Eve’s support it was easy to disconnect from everyday turmoil in the mind and to come back to who i was in that moment. Especially her guided meditations showed me a way to meet and stay in contact with the person I am in my core. It was also beautiful to experience the compassion by which Eve met every participant in their unique spot. And, some of the mindful exercises and meditations she showed us in the workshops stayed with me and support me in staying in contact with this still spot inside during busy everyday life. Thank you Eve.”
Volkhard Roeseler, Berlin

 

“Jeg er blevet hurtigere til at opdage mine gamle stressmønstre. I stedet for at censurere og fordømme mig selv som tidligere, har jeg lært at rumme mig selv i større kærlighed og ændre tingene derfra. Det har gjort en stor forskel i både mit arbejdsliv og privatliv.”
Christina Wintz, Kunstner

 

“Det har været en sjælden gave at deltage og mærke den kærlighed, stilhed og tryghed som strømmer fra jer som undervisere og klosteret som helhed. For første gang har jeg sanset og set den værdighed og dybe, uudgrundelige rummelighed der bor i stilheden. En fornemmelse af tillid til min egen evne til at finde ro, at finde helbredelse. Tak!”

Jesper Dupont, Skuespiller

 

“Den største gave jeg nogensinde har givet mig selv. Jeg har fundet hjem til mig selv, får masser af positiv respons fra omverdenen og har nemmere ved at gøre mig forståelig og tiltrække det jeg ønsker.
Vivian Liberati, Konsulent

 

“Eve har en sjælden kombination af mildhed og kompromisløs ærlighed, der får én til at føle sig i gode hænder, slappe af og åbne op til al den rigdom der ligger indeni.”
Claus Henriksen, Fotograf

 

“Mindfulness har hjulpet mig til at stoppe op i stressede situationer og konflikter. Jeg kan bedre overskue min angst og har færre mareridt om natten. Eve er hjertelig, troværdig og en meget dygtig formidler.”
Jette Heitmann

 

“Opmærksomhedstræningen har givet mig en ro og centrering indeni, som giver sig udtryk i større overblik og fokus i mit liv. Nu ved jeg hvad mit liv handler om. Det er slut med at stresse utilstedeværende rundt. Hvis ikke jeg er nærværende i mit eget liv, hvad skal det så være godt for! Tak til Eve for et smittende engagement.”
Henrik Schmidt

 

“Jeg har igennem den seneste tid, hvor jeg har haft mange og store udfordringer, i stigende grad følt en form for tilgang til alting, med en underliggende og alt overskyggende “universel” kærlighed. Det har betydet at jeg er blevet sat fri overfor alle former for bagtanker, hævnmotiver, vrede og lignende “nedbrydende” tankesæt.

Eve’s meget fine guidning fremkaldte denne helt overordnede klarhed i mig hvor det pludselig stod lysende klart at Overbærenhed er det der affødes af at møde alt med kærlighed og at netop overbærenheden, kan sættes i direkte relation til hver af de syv grundholdninger. Som sagt, nærmest en lille åbenbaring.

Tak til jer for hele denne udvikling i mit liv.”

Martin, 54, Projektleder

 

“Det mest relevante og udbytterige retreat jeg har været på!” (Jannika, 2017)

 

“Alt har været en gave. Helhedsoplevelsen af naturen, stedet, maden, kirken, gruppen og meditationerne. Er taknemmelig for dette unikke forløb.”  (Lisbeth, 2017)

 

“Jeg har oplevet styrken fra den ressource hvor der er stabilitet. Det har gjort at jeg kunne slippe svære følelser og komme tilbage til mig selv.” (Anne-Marie, 2017)

 

“Tak for et fantastisk retreat på Mallorca. Jeg fik virkelig meget ud af det, både personligt og i forhold til eget klientarbejde.” (Maria, aut. psykolog, 2017)