Mindfulness med smerter


Eve Bengta Lorenzen -

om de to søjler i Mindfulness


Mindfulness som led i

smertebehandling


Mindfullife

 

Mindfullife er en forskningsinvolveret undervisnings- og uddannelsesvirksomhed indenfor mindfulness-baseret intervention. Vi tilbyder kurser, retreats og uddannelse centreret om Mindfulness-baseret Stress Reduktion (MBSR), som det er udviklet på Center for Mindfulness (CFM) University of Massachusetts, USA.

 

Igennem mere end 30 år, har forskning på CFM og andre steder i verden vist, at MBSR, markant kan styrke vore iboende evner til at reducere medicinske og psykologiske symptomer, såvel som fremme muligheden for at komme helt til stede i vore liv, og leve det mere fuldt.

 

MBSR er blevet de facto standarden for indenfor mindfulness baseret intervention, ikke bare indenfor sundhedsområdet, men også indenfor dets stigende anvendelse til at styrke en række afgørende kompetencer indenfor virksomheds- og uddannelsesområdet.

 

Mindfullife’s virke bygger på mange års erfaring med MBSR indenfor en bred vifte af målgrupper. Aktuelt samarbejdes der forskningsmæssigt med Rigshospitalets Smerte Center og Sociologisk Institut ved Københavns Universitet, ligesom vi er involveret i undervisning for patientforeninger, kommuner, ledelses-organisationer og private virksomheder.

 

På baggrund af dette arbejde har vi over årene udviklet et Mindful Self-Compassion program (MCPM) direkte rettet imod at arbejde med smertefulde problemstillinger.

 

Vi har uddannet 7 generationer af danske MBSR & MCPM Instruktører og har været involveret i internationalt samarbejde om at sikre fælles standarder for instruktøruddannelse.

 

 

 

E&Rsorthvid

 

De primære undervisningskræfter i Mindfullife er Eve Bengta Lorenzen og Robert J. Jørgensen, der begge har en rig erhvervs- og uddannelsesmæssig baggrund. De har i mange år ledet kurser og retreats i Danmark og i udlandet, og har begge mere end 30 års meditationspraksis bag sig.