Mindfulness med smerter


Eve Bengta Lorenzen -

om de to søjler i Mindfulness


Mindfulness som led i

smertebehandling


Deepening Consciousness, Compassion & Joy

August 2023

  

Mindfulness weekend ved havet med stilhed, fordybelse, yoga og meditativ skrivning

Denne retræte er for dig der allerede har god erfaring med mindfulness, og ønsker at åbne endnu mere til en dybere styrke og åndelighed.

Det er en retræte hvor vi vil lytte og åbne til nogle af de store spørgsmål og muligheder. 

Med inspiration fra den kristne kontemplative tradition og gennem mindfulness baserede øvelser vil vi fordybe os og udforske vores inderste ressourcer.  Ressourcer som gennem en udvidende intelligens åbner til den glæde, der ønsker at fejre livet. I dette års retretræte vil vi have fokus på Livskraft!

Udover meditationer og kontemplationer, vil vi også benytte os af meditativ skrivning, så medbring notesbog, pen og gerne farver.

Den meditative skriveproces kombinerer uanstrengt disciplin med kreativitet og tilbyder os derved adgang til den viden, der normalt er skjult for os. 

Udenfor undervisningen vil der være stilhed, så vi kan forblive i en lyttende og fordybende proces.

Eve vil foruden sin store erfaring fra arbejdet med mindfulness og mindful compassion, også trække på sine erfaringer som forfatter.

Sidst på eftermiddagen, inden middagen vil der være mindful yoga. En blid og meditativ form for yoga, som på en nænsom måde bringer os i dybere kontakt med kroppen og vore iboende ressourcer.

Mette-Marie Davidsen beskriver retræten således:

Kort og godt godhedsfuldt, helende og åbnende for både kendte og ukendte følelser!

Dagene på Smidstrup var en komplet kombination af ’stilhedsretræte light’, undervisning i topklasse, hvor vi delte i plenum, mindfull yoga, dans og meditationspraksis – alt sammen i denne smukke klosterresidens, der emmede af visdom og ro. Helt præcis i smagfulde enkeltværelser, en historisk spisesal og en pavillion med glasvinduer på alle sider, hvor blikket kunne falde til hvile i strandplantagen eller udsigten til havet.

Det var denne kombination af guidning til indsigt og indre fodfæste, den udadvendte refleksion, naturens skiftende og stærke påvirkninger, solens forudsigelige gang over himlen samt gå- og bareture, der gjorde disse dage så intensive og forandrende.

En sidste men uhyre vigtig ingrediens var Eves vise lederskab og guidning og en gruppe af kursister, der var åbne, nysgerrige – unikaer som én selv, der til sammen udgjorde et trygt rum, der bevirkede, at jeg turde give slip, give lyd og integrere nyt.

Jeg var faktisk så vild med det, at jeg tænkte, at det skal være en fast bestanddel i mit liv – at give mig selv den mulighed for at rense ud, tanke op og drage videre til et nyt og bedre sted i mit liv.”


Dato:  10. – 13. august 2023

Vi starter torsdag kl 15 og slutter søndag kl 12

Early bird pris: 7.900 kr for private (plus moms for virksomheder / fradragsberettigede) inden 15. maj 2023; derefter 8.400 kr

Dækker ophold i enkeltværelse, fuld forplejning og undervisning.

Det er muligt at ankomme et par dage forud, og således forlænge din retræte for kun 600 kr pr nat inkl morgenmad og brug af tekøkken.

Underviser Eve Bengta Lorenzen og Susanne Gerlufsen ( Yin Yoga)

Inden retræten anbefales at læse Eves bog ”Selvomsorg”, Akademisk forlag.


Brug vores tilmeldingsblanket, eller skriv til kontakt@mindfullife.dk og tilkendegiv din interesse for retræten, hvorefter vi kontakter dig.

Læs mere om tilmelding og muligheder for rejse- og afbestillingsforsikring, her.


REFUGIET

Refugium Smidstrup Strand ligger på en stor strandeng ud til havet nær Gilleleje. Værelserne er lyse og rummelige med egen indgang og terrasse. De storslåede omgivelser og det fine refugie støtter den indre stilhed. Maden er veltillavet, vegetarisk og fisk, og der er sørget for alt.

I refugiets lille kirke, Strandkirken er kirkerummet åbent for stilhed og eftertanke. 

BAGGRUND

Mange bærer på dybe erfaringer og på en implicit og ofte uudtalt viden eller visdom.

Uddannelse, karrierevalg, familieliv, parforhold, sygdom/sundhed, længsler og livet som sådan har æltet os, slebet de skarpe kanter og åbnet til dybde og mildhed.

Der har været svære tider og ørkenvandringer undervejs i livet. Og samtidigt har mange af os oplevet hvordan kontakten med jorden og forbundetheden har udviklet en naturlig empati.

Alligevel kan vi komme til at undsige vor viden, forlade vor ressource og måske føle at vi tørrer ind. Vi kan opleve paradokset i at have mere og mere at byde på, og samtidigt føle tab og mangel i forbindelse med at  blive ældre.

Kloden kalder på et radikalt bevidsthedsskift, som må komme fra vor dybere natur og visdom.


Deltager-udtalelser fra sidste år:

“Det mest relevante og udbytterige retreat jeg har været på!”

“Alt har været en gave. Helhedsoplevelsen af naturen, stedet, maden, kirken, gruppen og meditationerne. Er taknemmelig for dette unikke forløb.”

“Min virkelighed har ændret sig radikalt indeni og udenpå. I mit hjerte kan jeg mærke en begyndende åbning til et sprog, jeg så meget heller vil kommunikere fra. Jeg er ikke i tvivl om, at det er det, jeg har længtes efter, men ikke har kunnet verbalisere.”

“Jeg har oplevet styrken fra den ressource hvor der er stabilitet. Det har gjort at jeg kunne slippe svære følelser og komme tilbage til mig selv.”

“Jeg glæder mig til at komme igen næste år.”

”Meditationerne indeholder så meget omsorg, håb og visdom. Det var nænsomt og trygt. Og det var et meget skønt sted og sikke en lækker mad.”

”Tusind tak for et fantastisk retreat. Det har givet mig ro og jeg er landet i mig selv igen.”

”Skrivningen gjorde at jeg blev skarpere i min iagttagelsesevne og endnu mere nærværende”

”Helt igennem fantastisk retreat hvor helheden spiller. Bevægelserne var enormt gode for min krop.”

”Du har givet mig modet til at lytte efter. Du har med menneskelig indsigt og forståelse, ro og tid givet mig indblik i at hjertet rummer så meget mere. Tiden fordelt ud blandt meditationer og dans var en rigtig god afveksling. ”

”Tusind tak for opholdet. Det var spot-on hvad jeg havde brug for og det sammenkædede og bekræftede mange tanker og fornemmelser jeg har haft. Herudover blev dette rammesat på et overordnet niveau og det er jeg virkelig glad for.” 

”Jeg føler meget stor taknemmelighed over den måde, du skabte nogle meget fine, stærke, blide og kærlige rammer og guidede mig til at se min egen styrke, der gør, at jeg kan bære min sårbarhed og svære følelser. At du i tillid viste mig, at jeg kunne bære det og på den måde viste mig min styrke. Det er sjældent. Og meget værdifuldt at have erfaret det. 

Jeg er så taknemmelig over det meget værdifulde, jeg har fået med mig, som er svært for mig at sætte præcise ord på. 

Maden var rigtig lækker. Jeg synes, at det var godt, at der var flere retter, det var dejligt – og for mig vigtig – forkælelse og det var samtidig en øvelse i at mærke, hvornår jeg havde fået nok.”