Mindfulness med smerter


Eve Bengta Lorenzen -

om de to søjler i Mindfulness


Mindfulness som led i

smertebehandling


Power of Mindfulness

– entering presence, Mallorca

 

Power of Mindfulness 1 – Entering Presence, er vort klassiske kursus og retreat på Mallorca. En uges udvikling og træning af mindfulness værktøjer til at håndtere stress, genfinde din naturlige balance, styrke dit fokus, samt evne til ægte fordybelse og udvikling.

 

I dagens samfund fristes vi ofte af idéen om forbedring. En ny teknik eller en “pille”, et hurtigt fix, der hurtigt kan reducere stress når vi har brug for det. Men hvis vi aldrig lærer at stoppe op og virkelig lytte til os selv, hvor realistisk er det så at vi får chancen for at mærke den virkelige årsag til stress? Og hvordan skal vi kunne mærke noget der er sandere og dybere end det vi allerede kender til, hvis vi aldrig tager tiden til os selv?

 

En dyb forankring i mindfulness kan hjælpe til at skabe mere sammenhængende hverdagsliv og effektive arbejdsmiljøer. Det kan også føre til en forbedret personlig evne til at identificere og løse problemer, og til at tage konstruktive beslutninger, som gør arbejdet mere tilfredsstillende, både for os selv og for dem vi arbejder sammen med.

 

Mindfulness træning lærer os at dvæle i en dyb afslapning og opmærksomhed, og ikke mindst at bringe disse kvaliteter ind i ethvert aspekt af vores personlige og professionelle liv. Den stress reducerende effekt af mindfulness meditation hænger nøje sammen med en voksende evne til nærvær og indsigt. Den udspringer fra vor egen evne til at være i stilhed og ikke-handlen med vågen opmærksomhed.

 

Vi har altid sagt, at retreatet ikke er for “tøsedrenge” eller for dem der rutinemæssigt undgår at mærke hjertets længsel efter større nærvær. Det kræver mod og vilje at komme helt til stede i sit eget liv. Dette retreat er dybtgående introduktion og træning i Mindfulness af landets mest erfarne undervisere. Hvad end du er ny eller allerede er bekendt med mindfulness, vil du vende hjem med fornyet indblik, indre ro, balance og overblik i hverdagen!

 

På retræten lærer og opøver vi alle de klassiske MBSR værktøjer. Vi har undervist MBSR – Mindfulness-Based Stress Reduction – siden 2006. MBSR er et 8 ugers mindfulness program udviklet af Jon Kabat-Zinn, som vi i kraft af mange års erfaring, kan tage dig igennem på the Power of Mindfulness. Du kan læse mere om mindfulness, MBSR og Kabat-Zinn her.

 

INDHOLD:

 • Daglig intensiv træning i Mindfulness Meditation
 • Individuelle og gruppeøvelser
 • Perioder med Stilhed
 • Spørgsmål og dialog
 • Tid til refleksion, integration og afslappelse
 • Mindful Movement og Yoga

MÅL og UDBYTTE:

 • At kunne genetablere indre ro i sind og krop
 • At opleve øjeblik til øjeblik ikke-dømmende, ikke-reaktiv opmærksomhed
 • At kultivere og bevare mindfulness i dagligdagen
 • At kunne generere effektive og autentiske løsninger privat såvel som professionelt
 • Udvikling af sin indre klarhed, retning og evne til at træffe beslutninger.
 • Forbedret evne til at håndtere stress-situationer
 • Øget koncentrationsevne og kreativitet
 • Udvikling af større kontrol, balance og ro
 • Bedre evne til at kommunikere konstruktivt
 • Fysisk og mental afslapning og veltilpashed

Lidt om programmet:

Vi ankommer til klostret fredag, med godt tid til indkvartering inden middagen, hvorefter undervisningen begynder. De fleste af de efterfølgende dage er der undervisning 4 gange om dagen, men der vil altid være en god lang middagspause til praksis og integration på egen hånd fx i form af gåture i de storslåede omgivelser. En del af kurset vil foregå i stilhed og hele retreatet er en god mulighed for at holde fri fra mobiltelefoni osv. Ud over undervisningen, vil der være mulighed for at booke individuel vejledning. Torsdagen efter, er der afslapning og afrejse.

 

Lidt om stedet:
Dette intense Mindfulness forløb afholdes på et af Mallorcas ældste klostre beliggende i utrolige natur omgivelser. Stedet er kendt for sin skønhed samt den fantastiske 360 grader panorama udsigt over hele øen, så langt dit øje kan række – maden er traditionel Majorkinsk.

 

Professionel massage:
Som altid har vi arrangeret massage på klostret med nogle af Mallorca´s dygtigste, mest veluddannede massører og fysioterapeuter.
 Massagen støtter det slip dybere ned i kroppen som bliver muligt igennem den meditative træning. Massagen tilkøbes separat til absolut rimelige priser.

 

Næste retreat på Mallorca: 16. – 22. september 2022

 

Pris: kr. 13.500, – (plus moms for fradragsberettigede).

 

Prisen inkluderer:

 • intensiv undervisning og træning i mindfulness meditation (40 lektioner)
 • ophold i delt dobbeltværelse; bad og toilet en suite
 • Fuld pension – morgenmad og 3 retters menu frokost og aften
 • Træningsmanual og træningsfiler.

Tillæg for enkeltværelse: kr 1.200,-

Undervisere: Eve Bengta Lorenzen og Robert J. Jørgensen

NB! Retreatet kræver ingen forudgående erfaring med eller kendskab til mental træning eller Mindfulness, men er adgangsgivende til videregående mindfulness uddannelser. The Power of Mindfulness på Mallorca giver samme merit som et 8 ugers MBSR kursus i forhold til optagelse på MBSR Instruktøruddannelsen

 


 

Brug vores tilmeldingsblanket, eller skriv en mail til kontakt@mindfullife.dk og tilkendegiv din interesse for retræten, hvorefter vi kontakter dig.

 

Læs mere om tilmelding og muligheder for rejse- og afbestillingsforsikring, her.

 


 

Hør fra en af deltagerne på seneste Power of Mindfulnes:

 

“Tak for et virkelig fint retreat på Mallorca.

 

Jeg oplevede jer ubetinget som virkeligt dygtige og professionelle. I fremstår meget autentisk begge to, i forhold til arbejdet med og engagementet i mindfulness. 

 

Jeg var ret vild med den sproglige præcision, jeg oplevede i alle jeres indlæg og instruktioner. Jeg kunne mærke at det gjorde noget vigtigt, uden at jeg helt kan forklare det.

 

Og I sikrede en tryg ramme, ved at italesætte præmisserne der, som jeg oplevede det, i høj grad foregreb eventuelle usikkerheder den enkelte kunne have.

 

Stedet I havde valgt fungerede fantastisk for mig: frisk luft, dyr og planter, udsigt, natur, arkitektur og kloster-referencen.

 

Programmets opbygning med samme struktur/klokkeslæt hver dag gav ro.

 

Morgenyogaen understøttede på så fin vis opholdets tema/proces – instruktionerne har tilføjet en ny dimension til min yogapraksis.

 

Generelt bare en fin afveksling i programmet, også stilheds-delen. Jeg blev i halen af det enormt inspireret til at prøve at gøre noget helt andet i mit arbejdsliv. Det har der været enormt god energi i siden jeg kom hjem.

 

Jeg oplever at alle de gode inspirationer fra opholdet har aflejret sig som noget vigtigt og værdifuldt i krop og sind.”

 


 

Tilmeld dig her!

 

Læs mere om tilmelding og muligheder for rejse- og afbestillingsforsikring, her.

 

Du kan også sikre dig en plads på The Power of Mindfulness 1 ved at skrive til kontakt@mindfullife.dk