Mindfulness med smerter


Eve Bengta Lorenzen -

om de to søjler i Mindfulness


Mindfulness som led i

smertebehandling


Deepening Maturity

 

– forårs retræte ved havet med fordybelse

og udvikling af feminin styrke

 

 

 “Det som er skjult for jer, vil jeg give jer del i.”

(Maria til diciplene). 

 

 

Dette weekend retreat vil åbne for den feminine styrke og åndelighed. Vi vil som Maria lære at lytte til vores rødder og anerkende vores viden.

 

Med inspiration fra evangeliet og gennem meditative øvelser vil vi fordybe os og åbne til vores inderste ressourcer. Ressourcer som både er sprøde og sødmefyldte. Som er udvidende og intelligente.

 

 

 

 

“Al natur, alle formede ting, alle skabninger findes i og med hverandre og vil igen opløses til sine egne rødder, fordi egenskaberne til materien bare optages i rødderne af sine egne egenskaber. Den som har ører at høre med, lad ham høre.” 

 

(Uddrag fra Maria-evangeliet med Maria Magdalena som Jesus nærmeste discipel. Evangeliet har været gemt væk i mere end tusinde år, men er nu netop blevet nyoversat til dansk.)

 

Når tab, længsler og kulturelle projektioner bliver mødt, sætter vi energien fri til at bevæge sig fra skønheden. Skønheden i kroppens åbning til sin sande natur.

 

Udover mindfulness meditation og kontemplationer, vil vi også benytte os af meditativ skrivning, så medbring notesbog, pen og gerne farver.

 

 

REFUGIET

Refugium Smidstrup Strand ligger på en stor strandeng ud til havet nær Gilleleje. Værelserne er lyse og rummelige med egen indgang og terrasse. De storslåede omgivelser og det fine refugie støtter den indre stilhed. Maden er veltillavet og der er sørget for alt.

 

I refugiets lille kirke, Strandkirken er kirkerummet åbent for stilhed og eftertanke. Der er mulighed for at deltage i morgenandagten eller de stemningsfulde aftengudstjenester.

 

BAGGRUND

Mange kvinder bærer på dybe erfaringer og på en implicit og ofte uudtalt viden eller visdom.

 

Uddannelse, karrierevalg, familieliv, parforhold, sygdom/sundhed, længsler og livet som sådan har æltet os, slebet de skarpe kanter og åbnet til mildheden og vor feminine natur.

 

Der har været svære tider og ørkenvandringer undervejs i livet. Og samtidigt har mange af os oplevet hvordan kontakten med jorden og forbundetheden har udviklet en naturlig empati.

 

Alligevel kan vi komme til at undsige vor viden, forlade vor ressource og føle at vi tørrer ind.

 

Vi oplever paradokset i at have mere og mere at byde på, og samtidigt føle tab og mangel i forbindelse med at vi bliver ældre.

 

Hvor mange mænd lever et helt liv styret af ydre fremtræden og vedholdende drift henimod reproduktion, er kvinden tvunget til at stoppe op og møde sig selv og dermed sine dybereliggende bevidsthedslag.

 

Kloden kalder på et radikalt bevidsthedsskift, som må komme fra den kvindelige natur og visdom.

 

Vores styrke ligger i at kunne integrere det maskuline og det feminine aspekt. Vi kender aspekternes traditionelle udtryk, og ved at vort maskuline aspekt ikke handler om at at være kvinde på mændenes præmisser.

 

Det handler om at søge en anden vej. På dette retræte vil vi smelte/finde ind i retning og overgivelse. Og herigennem udfolde den feminine intelligens, modenhed og åndelighed.

 

Dato:  10. – 13. Maj 2018

Vi starter torsdag kl 15 og slutter søndag kl 14

 

Pris: 5.900 kr for private. Dækker ophold, fuld forplejning og undervisning

Plus moms for virksomheder / fradragsberettigede.

 

Tilmelding her eller via mail til: kontakt@mindfullife.dk

Du kan også ringe til os på telefon 2868 5484

 

Underviser Eve Bengta Lorenzen

 


 

Deltager-udtalelser fra retræten i foråret 2017:

 

“Det mest relevante og udbytterige retreat jeg har været på!”

 

“Taknemmelig for at mærke kvindelighedens fællesskab og kraften/styrken der ligger i at mærke den og være tro mod den.”

 

“Jeg har taget min kvindelige bevægelighed tilbage efter år med rigiditet.”

“Oplevede glæden ved samværet med modne kvinder og Eves vidunderlige guidning og erfaring.”

 

“Alt har været en gave. Helhedsoplevelsen af naturen, stedet, maden, kirken, gruppen og meditationerne. Er taknemmelig for dette unikke forløb.”

 

“Det har været uvurderligt at møde modne kvinder på den måde du inviterer til. En erfaring af et kvindeligt fællesskab der ligger udenfor det mentale. Det har været vigtigt at få rådgivning om, hvad og hvordan jeg kan komme nærmere.”

 

“Jeg har oplevet styrken fra den ressource hvor der er stabilitet. Det har gjort at jeg kunne slippe svære følelser og komme tilbage til mig selv.”

 

“Jeg glæder mig til at komme igen næste år.”