8.00-9.00 – Indskrivning
09.00 – Sebatian Nybo: The power of mindfulness – recharge your battery
Sebastian har været med til at afmystificere mindfulness så det i dag indgår som et effektivt redskab i mange mennesker liv. Hans særlige fokus på erhvervslivet – hvor der ofte er kort tid og høje krav – gør at han formidler en både indsigtsfuld og hands-on tilgang til mindfulness. Sebastian vil indføre os i sine mange års erfaringer fra både små og store organisationer og om, hvorfor mindfulness er for vigtigt til bare at “forbruge” indtil den næste trend melder sig.
9.45 – Karen Johanne Pallesen: Stress starter i hjernen
Karen Johanne vil præsentere den nyeste biologiske forskning om stress og hjernen, og bl.a. fortælle om et pilotprojekt med målinger af biomarkører for stress før og efter Mindfulness Baseret Stress Reduktion i en gruppe danske militærveteraner. Karen Johanne vil give os et generelt indblik i hvordan kroppen reagerer under stressende omstændigheder, og forklare hvorfor stress er gavnligt på kort sigt men skadeligt på længere sigt. Foredraget vil henvende sig både til det sundhedsfaglige- og erhvervsmæssige felt.
10.15 – Lone Overby Fjorback: Mindful Medicin
Lone vil indføre os i den kliniske anvendelse af mindfulness som evidensbaseret metode til forebyggelse og behandling af stress, angst og depression. Som leder, forfatter og seniorforsker hos Dansk Center for Mindfulness medbringer Lone stor erfaring inden for MBSR traditionen fra de mange instruktører og patienter hun er i berøring med.
11.00 – Jacob Piet: Mindfulness i praksis
Jacob vil give os alle oplevelsen af mindfulness i praksis. Her får du hands on øvelser og konkrete forslag til en hverdag, hvor mindfulness let og naturligt integreres til større trivsel hjemme og på jobbet.
11.30 – Michael Stubberup: Mindful Leadership
Michael vil introducere os til mindfulness i lederskabet. Både ‘ledelsen’ af os selv i livet – og i et evt job som leder. For at kunne lede andre, skal man kunne lede sig selv. Det vil sige, at man skal have et indre kompas, der er en essens af akkumulerede erfaringer, værdier og en deraf afledt retningssans.
Menneskesindets processer er som udgangspunkt automatiske og selvorganiserende – den tavse viden. Denne implicitte proces kan gøres til genstand for refleksion. Når man giver sig tid til at reflektere, åbnes døren til bevidst opmærksomhed, og dette giver mulighed for at forstå og forandre. Vi kan med andre ord øve os i at skifte gear fra en automatisk sanse modus til opmærksomt nærvær – dette gearskifte kan optrænes yderligere til en kapacitet i åben neutral opmærksomhed
12.00 – Frokost
13.30 – Eve Bengta Lorenzen: Mindfulness and Self-compassion
I det dybere arbejde med mindfulness møder vi den menneskelige sårbarhed. Uanset om mindfulness anvendes til at håndtere stress og smerter, til at være mere nærværende og kreativ eller til at leve livet mere autentisk, så kommer vi ikke uden om vor egen sårbarhed. Eve vil i sin præsentation vise os, og praktisk tage os igennem hvorledes vi kan møde vor egen og andres sårbarhed på en sådan måde, at sårbarheden ikke længere opleves som en trussel. Derimod vil vi erfare hvordan sårbarhed igennem mindfulness og selvomsorg både kan blive en styrke og en mulighed for transformation
14.15 – Elena Hoebeke: Mindfulness and cohesion in teams
Elena vil dele ny forskning fra det det norske flyvevåben, hvor mindfulnesstræning viste sig at have stor effekt på fællesskabet og samhørigheden mellem individer i en helikopterenhed. Disse effekter af mindfulnesstræning er ikke på noget tidspunkt tidligere blevet forsket på i et arbejdsmiljø. Ligeledes vil Elena fortælle, hvordan denne type resultater kan have stor betydning for både implementering af mindfulness og deres effekter i organisationer.
14.45 – Ulrich Kirk: Mindfulness og hjernen i beslutningstagning
Den danske hjerneforsker Ulrich Kirk præsenterer dig for ny forskning om neurale og adfærdsmæssige effekter som kortvarig mindfulness træning afstedkommer i forhold til økonomisk og social beslutningstagning.
15.15 – Ola Schenstrøm: A healthy mind – a healthy society – what does it take?
Ola Schenström vil indvie os i nogle af hans resultater og erfaringer med at integrere mindfulness i arbejdslivet, sundhedsvæsnet, skoler og samfundet generelt bl.a. gennem online media, vitual classrooms og anden moderne teknologi.
Ola vil perspektivere og stille spørgsmålstegn ved, hvad der skal til for at få et sundere samfund, og hvilken rolle mindfulness kan have i et fremadrettet perspektiv.
16.00 – Farvel